En kostnadsfri digital föreläsning – Inte oss, inte nu! – Inger Berg – Den 21 oktber – kl.18.00 – 19.30

Inte oss, inte nu!

Jag heter Inger Berg och ska idag dela med mig av mitt anhörigperspektiv vid sjukdomen ALS. 

Min man drabbades av sjukdomen 2012 vid 48 års ålder och lämnade oss i november 2014. Vi träffades när vi var unga och fick 30 år tillsammans. Det är med andra ord en stor förlust att försöka hantera.

 Vi har tre pojkar tillsammans som är 27, 15 och 11 år gamla. För sex år sedan förlorade dom sin pappa och jag min man. Sjukdomen ALS är en obotlig, dödlig sjukdom där man blir totalt förlamad.

Min man var bara 48 år han fick diagnosen och han hade två år på sig innan han gick bort.

Jag arbetar egentligen som lärare i svenska på gymnasiet men är nu i omställning för att hitta någon slags balans i all sorg. Jag arbetar som skrivpedagog och har kurser i läkande skrivande och knäcker extra på förlag med manusutveckling och lektörsjobb och söker uppdrag där jag kan få användning för all min erfarenhet och kunskap när det gäller anhörigfrågor och barn och sorg.

Föreläsningen äger rum på zoom i samarbete med  studieförbundet Sensus.