Anmälan stängd – En kostnadsfri digital föreläsning – Vägen mot suicid – Ett anhörigperspektiv Kl. 18.00-20.00 den 1 april

I Sverige avlider i genomsnitt 30 personer i suicid varje vecka.
2012 förlorade Leif Svanlund sin dotter Cecilia och det blev början till ett arbete kring att sammanställa forskningsinformation kring depression och självmord. Leif berättar hur vår hjärna påverkas av en depression  samt de tecken som vi anhöriga ska vara observanta på och som kan förutspå ett självmord. 

Leif delar med sig av sin erfarenhet och kunskap med förhoppning att kunna stötta både den sjuke och de anhöriga

Vid frågor kontakta: julia.svahn@sundbyberg.se

8 reaktioner på ”Anmälan stängd – En kostnadsfri digital föreläsning – Vägen mot suicid – Ett anhörigperspektiv Kl. 18.00-20.00 den 1 april”

  1. Mikael Nylander

   Jag beklagar Carina!
   Leif Svanlund som håller i morgondagens föreläsning är aktiv i SPES. Dit kan man vända sig om man vill tala om sorgen efter suicid.
   020 – 18 18 00, Öppet alla dagar mellan 19-22

   Vänligen
   Mikael Nylander, SPES

 1. Ulrika Westergren

  Jag skulle väldigt gärna få en länk till inspelningen direkt efter. Det är svårt att tiderna alltid passar, så mycket skönare att titta när man har tid och kan fousera.

  1. Mikael Nylander

   Hej Ulrika!
   Vår ambition är att spela in denna föreläsning. Om tekniken bara går vår väg, så kommer en länk skickas ut snart efter.

   Vänligen
   Mikael Nylander, SNAPH

 2. Tack för att ni spelade in det!
  Vore toppen om ni kan mejla en länk till Danderyds sjukhus avd 161 slutenvården. Vår dotter gjorde liknande försök med plastpåse men det viftades bort och sades att det var ju omöjligt att någon tar sitt liv på detta sättet.
  Detta var alltså feb 2021.

  Vi föräldrar tyckte de skulle ta detta på alvar men vi dumförklaras av överläkaren som övriga där, fick höra att vi överreagerar och borde lugna ner oss ist:-(

  Okunskapen på vården verkar tyvärr större än bland anhöriga.

  Hon lever än tack och lov men livet är en kamp för överlevnad….

  Fortsätt sprid kunskap🙏Tack för allt ni gör❤

  1. Mikael Nylander

   Det var verkligen tragiskt Vera. Så skönt att höra att hon klarade sig. Vi försöker sprida allt material så vitt och brett det går. Vi har en representant i vår arbetsgrupp som är tillsatt av Stockholms psykiatri, vilket innebär att hon ansvarar för att informationen kommer så många som möjligt till del. Framöver hoppas vi även kunna få en del diskussioner kring viktiga frågor tillstånd.

   Allt gott till dig och din dotter!’
   Mikael Nylander, SNAPH

Lämna en kommentar