En kostnadsfri digital föreläsning – SVÅRT ATT SOVA?

HAR DU SVÅRT FÖR ATT SOMNA?

 

Har du någonsin frågat dig själv VARFÖR vi behöver sova? Och behöver man verkligen åtta timmars sömn? Är det samma för alla?

Är det så himla viktigt att sova?

Ja, om du under en lång tid har varit sömndepraverad så brukar sömn ligga ganska högt upp på önskelistan. Om du dagligdags oroar dig, upplever inre eller yttre stress, planerar och justerar, fixar och försöker få ihop tillvaron – utan att stanna upp och hämta åter –  då kan det även vara svårt att komma till ro på kvällen och lätt hänt att vakna en eller flera gånger under natten.

Många anhöriga pratar just om detta – svårigheten att komma till ro och att få tillräckligt med sömn.

Denna timme är för dig som vill kunna förstå och påverka din sömn lite mer.

Föreläsaren: 
Julia Svahn brinner för att sprida kunskap och tekniker så att fler människor kan stärkas i sin hälsa genom sin egen inneboende kapacitet. Hon är utbildad hälsopedagog/folkhälsovetare och har jobbat med förebyggande hälsoarbete i över 15 år. I sju år han hon jobbat med anhöriga och använder sig både av samtal och olika kroppstekniker för att stötta och vägleda till ett bättre mående.

”Att få kunskap om hur saker hänger ihop och lära sig enkla tekniker kan vara en bra början till självhjälp. Sen gäller det att bli lyhörd till sin egen kropp. Vi är alla olika och behöver lyssna inåt mer än vi oftast gör. Det går inte att skilja kropp, tanke, hjärta och sinnen – allt hör ihop och påverkar varandra.” 

Välkommen med på en digital föreläsning med teori och praktik kring sömn och sömnsvårigheter, där nervsystemsreglerande andningsövningar och enkla yogarörelser syftar till att lugna kropp och sinne och bädda för en god sömn.

Du kommer att få:

  • förståelse för vad som händer i hjärnan under de olika sömnfaserna
  • prova olika andningstekniker för att uppnå en bättre sömn
  • lära dig rörelser som hjälper nervsystemet att förbereda sig för sömn
  • prova en meditation som syftar till att skapa hjärnvågor som främjar återhämtning både i vaket och sovande tillstånd
 

Föreläsningen är kostnadsfri och digital.

När: 30 maj kl. 18.00-19.30
Var: Plattformen zoom

 

Länk till föreläsningen:

https://sensus-se.zoom.us/j/81107199028