En kostnadsfri digital föreläsning – Inflytande i rättspsykiatrin- Kl. 18.00-20.00 den 29 april

Personer som vårdas inom rättspsykiatrin är en utsatt grupp som ofta saknar insyn, delaktighet och inflytande över sin egen vård. Många upplever också ett stort självstigma. Visst arbete görs för att involvera patienter och anhöriga i vården, men det finns utvecklingspotential för att öka brukarinflytandet. Med anledning av detta har NSPH startat ett nytt Arvsfondsprojekt – i samarbete med rättspsykiatrin i Stockholm, Katrineholm, Örebro, Vadstena, Växjö och Säter.

Föreläsningen äger rum på zoom i samarbete med studieförbundet Sensus.

Sten Lundin, 54 år
”Jag har alltid varit samhällsengagerad och föreningsaktiv. Utbildad mentalskötare sedan 1995 och har dömts och vårdats inom rättspsykiatrin i 3 år. Jag har diagnos bipolär sjukdom och arbetar nu inom projektet Inflytande i rättspsykiatrin.”

Emelie Lundin, projektledare Inflytande i rättspsykiatrin (NSPH)

Jag har min bakgrund inom process- och utvecklingsinriktat arbete hos civilsamhället och folkbildningen, genom framför allt Studieförbundet Vuxenskolan – där jag tidigare jobbat i drygt 15 år med samverkan mellan ideell och offentlig sektor. Nu arbetar jag  för ett ökat brukarinflytande i rättspsykiatrin hos NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa).

Vid frågor kontakta: mikael.nylander@danderyd.se

När du registrerar dig i SNAPHs nyhetsbrev, kontaktar oss eller anmäler dig till en konferens sparas dina personuppgifter och du samtycker till att dina uppgifter registreras. Registrerade uppgifter används enbart till att kunna bedriva SNAPHs verksamhet och för informationsutskick. SNAPHs är registeransvarig. Vi delar aldrig dina uppgifter med andra och du kan när som helst avregistrera dig och få dina uppgifter borttagna genom att kontakta oss.

2 reaktioner på ”En kostnadsfri digital föreläsning – Inflytande i rättspsykiatrin- Kl. 18.00-20.00 den 29 april”

  1. Mikael Nylander

   Hej Kattis!
   Du är varmt välkommen till föreläsningen den 29 april.

   Allt gott!
   Mikael Nylander, SNAPH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *