En kostnadsfri digital föreläsning – För dig som är förälder till en ung vuxen som saknar sysselsättning, arbete eller studier.

Hjälp, var ska jag vända mig!?

Vi riktar oss till dig som har en hemmaboende ung vuxen i åldern 18–29 år som saknar sysselsättning, arbete eller studier.

31/3 17.00-19.00
Tema REGIONEN

Representanter inom psykiatri/beroende berättar om hur de möter personer som har drabbats av hemmasittande och hur de arbetar kring detta.

Föreläsningen äger rum på zoom och är ett samverkansprojekt mellan Stockholms Läns anhörigstöd och SNAPH och studieförbundet Sensus. 

Länk till föreläsningen: 
https://lnu-se.zoom.us/j/63372012016?pwd=UnQrNTBNUXduQlpNb3JTT0w0dEpjUT09

Under vårens navigationskurs kommer du att få vägledning och information om olika former av stöd inom kommun, region och föreningar.
Du är välkommen att delta på samtliga tillfällen eller endast på de tillfällen du tycker är mest relevant för dig.
Här hittar du samtliga föreläsningar: https://www.danderyd.se/globalassets/globala-filer/omsorg-och-socialt-stod/forelasningar-och-kurser/navigationskurs-for-foralder-med-hemmaboende-barn.pdf

Varje tillfälle inleds med en föreläsning på ca 1,5 timme och följs upp med en halvtimmes frågestund. Kurstillfällena sker online och är kostnadsfria.

Vid frågor kontakta anhörigkonsulent Anna Jepsen
Tel: 08-508 06 509
anna.jepsen@stockholm.se

2 reaktioner på ”En kostnadsfri digital föreläsning – För dig som är förälder till en ung vuxen som saknar sysselsättning, arbete eller studier.”

 1. Hej
  Vad glad jag blir för er satsning :). Tack för att ni gör det här, det är så viktigt. Jag arbetar som studie- och studievägledare och har sedan några år tillbaka starta eget företag och konsultar. Jag har tidigare arbetat med dessa ungdomar och deras föräldrar under vad det då kallades för uppföljningsansvart, numera KAA. Just nu har jag ett uppdrag för Vaxholms stad där jag har ansvar för deras KAA.
  Min fråga till er är om även vi som arbetar med familjen får delta i dessa föreläsningar. Då min erfarenhet är att ibland har ungdomarnas VH svårt att navigera och att ta till sig information. Det kan också finnas praktiska svårigheter såsom inte tillgång till dator eller kunskap om hur man gör. Och då kan vi som stödpersonal kanske förmedla och berätta om föreläsningarna. Det bästa vore om föreläsningarna kunde spelas in så att man som personal kunde se dem tillsammans men VH och eller de kunde se när det har möjlighet. hör gärna av er! tack på förhand mvh Monica Levin

  1. Mikael Nylander

   Hej Monica!
   Tack för din entusiasm. Vi är också glada att så många olika aktörer vill engagera sig och samarbeta. Föreläsningar och andra evenemang är öppna för alla som har intresse, inte minst för er som arbetar med att stödja familjer. Vi spelar in då föreläsaren tillåter. Länken skickas ut någon dag efter.

   Allt gott!
   Mikael Nylander på SNAPH

Kommentarer är stängda.